Brezplačni programi za delo z audio/glasbenimi datotekami

    V to kategorijo sodijo programi, ki omogočajo delo z glasbenimi datotekami. To pomeni da omogočajo predvajanje glasbe, deljenje (sharing) oziroma izmenjava te glasbe z ostalimi uporabniki na internetu, snemanje svoje glasbe in po potrebi obdelava zvočnih datotek po svojem okusu.

iTunes

Med najbolj znanimi brezplačnimi predvajalniki glasbe so na razpolago programi:

  • iTunes; je eden najpopularnejših predvajalnikov glasbe (in videa). Poleg predvajanja glasbe in internetnega radia omogoča tudi nakup željenih pesmi z njihove internetne ponudbe glasbenih datotek. Nepogrešljiv program še posebaj pri uporabnikih iPod, iPhone produktov.
  • WinAmp; največja konkurenca iTunes programu. Program je postal zelo razširjen in priljubljen z prihodom mp3 formata glasbe. Ima vgrajen tudi internetni radio in je zelo prilagodljiv, tako da lahko za izgled programa izberemo eno od njegovih številnih podob.
  • Songbird; Mozillina izvedba iTunes predvajalnika glasbe.
  • Mojo; Program, ki ima poleg predvajanja glasbe vgrajeno funkcijo za preprosto izmenjavo glasbe z ostalimi uporabniki na internetu.

Med najbolj razširjenimi brezplačnimi programi za obdelavo glasbenih datotek najdemo:

  • Audacity; Je najbolj priljubljen brezplačen program za obdelavo glasbenih datotek. Najnovejša beta verzija podpira celo obdelavo mpeg-4, dolby digital in windows media glasbenih datotek.
  • WavePad Sound Editor; program, ki vam omogoča običajno obdelavo glasbenih datotek.

Pogosto zasledim vprašanje, če lahko glasbo z internetnega radia tudi posnamemo. V ta namen lahko uporabite sledeči brezplačni program:

  • Screamer Radio; program lahko uporabite kar direktno na njihovi internetni strani ali pa ga preneste in naložite na vaš računalnik. Screamer radio vam omogoča snemanje internetnega radia v kar nekaj predvajanih audio formatih (Shoutcast, Icecast, Ogg Vorbis, WMA, AAC)

Računalniška pomoč in servis računalnikov na domu Halo PC

| Reddit

Comments are closed.