Brezplačni antivirus program Avast!Free Antivirus 5.0

   Zdi se, da programska hiša Alwil ponuja brezplačno antivirus zaščito imenovano Avast! že od časa nastanka abakusa. Seveda je v tistih časih ta zaščita prišla v obliki zaščite kroglic abaka pred lesnimi zajedavci. S časoma je program zaslovel oziroma postal precej razširjen predvsem zaradi brezplačnosti. Kot tak je omejen glede podpore in same kvalitete programa, a je kakovost nekaj kar se z časom na moje začudenje pri programu samo izboljšuje. V svoji najnovejši izdaji Avast!Free Antivirus 5.0 ponuja prenovljen grafični uporabniški vmesnik in precej izboljšano zaščito pred škodljivo kodo imenovano Malware. Program ima prenovljeno jedro antivirus oziroma antispyware orodja. Tako ima sedaj boljše in več načinov s katerimi lažje odkriva škodljivo kodo na našem računalniku. Seveda nam lahko prihrani marsikateri klic na računalniški servis. Za razliko od največjega konkurenta med brezplačnimi antivirus programi (AVG Anti-Virus Free Edition 9.0) ima Avast! brezplačna različica vse funkcionalnosti plačljive verzije.

Avast!Free AntiVirus 5.0

Sam antivirus program se je tudi na testiranjih izkazal za veliko boljšega od svojega predhodnika. Računalnika seveda ne ščiti kot najboljši plačljivi antivirus programi a je na testiranjih vseeno dosegel precej spodobne ocene. Brezplačni antivirus program Avast! se je izkazal najbolje med svojo brezplačno antivirus konkurenco na področju odkrivanja in odstranjevanja Malware,keyloggers in rootkit škodljive kode. Od konkurence je še vedno slabši na področju Scareware škodljive kode.
Vsekakor se je zadnja verzija brezplačnega programa za odkrivanje in odstranjevanje škodljive kode Avast!Free Antivirus 5.0 izkazala za nadpovprečno med brezplačnimi in konkurenčno med plačljivi programi za zaščito računalnika. Uporabniki računalnika in Microsoftovih operacijskih sistemov lahko samo upamo, da se bo z časom zaščita programa Avast! samo še boljšala.

Tukaj si lahko brezplačno naložite program Avast!Free Antivirus 5.0

Računalniška pomoč in računalniški servis na domu Halo PC

| Reddit

Comments are closed.